Uusi 1.7.2010 voimaan tullut asunto-osakeyhtiölaki edellyttää että osakkaan on ilmoitettava yhtiölle kunnossapitotyöstä, joka saattaa vaikuttaa rakennuksen rakenteisiin tai naapurihuoneistoihin. Huoneiston muutostyöhakemus on tehtävä kirjallisesti hyvissäajoin etukäteen ja siihen on liitettävä asianmukaiset selvitykset.

Huoneiston muutostyöilmoitus on mahdollista tehdä joko isännöitsijätoimistosta saatavalla lomakkeella tai sähköisesti alla olevalla lomakkeella. On tärkeää huomioida, että muutostyötä ei saa aloittaa ennen kuin siihen on saatu kirjallinen lupa.

Kunnossapito- tai muutostyöstä on ilmoitettava taloyhtiölle aina, kun remontti voi vaikuttaa kiinteistön rakenteisiin, eristeisiin, tai yhtiön tai toisen osakkeenomistajan kunnossapitovastuulla oleviin asioihin. Sen sijaan pienistä pintaremonteista, kuten seinien tapetoinnista tai maalauksesta ei tarvitse ilmoittaa.

Esimerkiksi on ilmoitettava hanan, WC:n tai antennipistorasian vaihtamisesta, lattiaremontista (jos sillä voi olla vaikutusta esim. äänieristykseen kun muovimatto vaihdetaan parkettiin, ja sitä kautta naapurihuoneistoon), ja kylpyhuone- tai keittiöremontista.
Aina on siis ilmoitettava töistä jotka voivat vaikutta rakenteisiin, akustiikkaan, eristeisiin tai rakennuksen perusjärjestelmiin, kuten lämmitys-, vesi-, viemäri-, ilmanvaihto-, sähkö- tai tiedonsiirtojärjestelmiin.

Taloyhtiöllä on oikeus valvoa, että huoneiston kunnossapito- tai muutostyö suoritetaan rakennusta ja kiinteistöä vahingoittamatta ja hyvän rakennustavan mukaisesti. Osakkeenomistaja vastaa tarpeellisista ja kohtuullisista yhtiön valvontakuluista, kuten isännöinti- tai asiantuntijapalkkioista.

Asbestilaki ja -asetus on muuttunut 1.1.2016. Tästä lisää tietoa uudesta laista.

 

* = pakollinen tieto

HUONEISTO

Kiinteistö*

Huoneisto*

OMISTAJA

Nimi*

Osoite*

Postinumero, Postitoimipaikka*

Puhelin*

Sähköposti

MUUTOSTYÖ

Korjauksen kohde*

Kuvaus suoritettavasta muutostyöstä*

Vaadittavat viranomaisluvat

Arvioitu aikataulu (pp.kk.vv-pp.kk.vv)*

Työ

Urakoitsija

Nimi

Y-tunnus

Sähköposti

Puhelin

Valvoja

Nimi

Y-tunnus

Sähköposti

Puhelin

Suunnittelija

Nimi

Y-tunnus

Sähköposti

Puhelin